Моята история

Моята история с папийонките започна още в първи клас, където още пресен, пресен бях издокаран в малък сладък костюм, но с със стилна черна папийонка облечена с хубаво райорано сиво елече. За съжаление някъде из старите албуми се подвизава тази снимка и не съм сигурен до колко е удачно да я показвам. Ха-ха-ха

Още тогава разбрах, че има нещо магическо в носенето на папийонка. Малко и елегантно, стилно и същевременно насочва вниманието към лицето на човека.

Година след година папийонките съпровождаха най-ценните ми мигове. Без да съзнавам се превърнах в колекционер на папийонки 🙂

Първата дизайнерска папийонка:

Първата си дизайнерска папийонка реших да направя по случай участието ми е конгрес на ветеринарните ортопеди преди около две години. Винаги съм се вдъхновявал от концепцията за персонализираното, защото мога да създам продукти специално за мен или специално за някой случай.

Преди да ви споделя за тази снимка искам да ви кажа каква беше идеята и тематичността. Тъй като конгреса беше за ортопеди- т.е. тези лекари, които се грижат за костната система на тялото исках да изпъкна още повече. Папийонка с формата на кост не беше достатъчно различно за мен, затова реших да задълбая в структурата на костта.

Костта е изградена от няколко вещества но най-вече съставните и части са плътно костно вещество и спонгиозна кост- т.нар. костни трабекули.

Те изглеждат по този красив начин погледнати под микроскоп.

Вдъхновен от начина по който се изгражда тази спонгиозна кост и от нейните характерни особености – здрава, лека и адаптивна спрямо натоварването, реших ,че това ще е прекрасна форма за изграждането на дизайнерска папийонка.

Така се роди проекта – Папийонка от спонгиозна кост. Още с първия принт се влюбих в нея и я оцветих в синьо – цветовете на компанията ОС.

Така вече със солидна философия зад новия ми аксесоар, бях единствения погрижил се за външния си вид с толкова много наука, философия и стил.

Президентската Папийонка

През 2019 година имах удоволствието да бъда наградаден от президента Румен Радев. Аз и моят екип от OS Education спечелихме наградата “Високи постижения в иновациите”. Разбира се ,че бях с папийонка на официалната церемония в Президентството. Избрах стилна червена папийонка, която хубаво да се открива над тъмно синия ми костюм, но едновременно с това да е в същия стил. Избрах шарена и закачлива кърпичка, която да е като добро и шарено допълнение към темпераментния ми нрав. Та нали затова са дрехите, аксесоарите, да подчертават и допълват нашата аура.

А пък тази папийонка “Оранжевата” винаги е била с мен на специални събития. От това, че е една от най-умните ми папийонки, била е комплимент към облеклото ми на места като “Софийски фестивал на науката” , през интернационален конгрес за “Асоциацията на студентите изследователи”, но едновременно с това е и най-усмихнатата ми и ведра папийонка.

Преди около два месеца през Август/2021 ми дойде ми идеята, че мога да принтирам папийонки. Всъщност винаги съм искал да се занимавам с това. Спомням си преди няколко години бях си закупил платове и исках да започна да ги шия, просто защото нямах достатъчно пари да си купя всички папийонки, които ми харесват. Исках да имам папийонка за всяко едно събитие, да бъда с различна папийонка и по този начин да оставям впечатление в гостите. Така си закупих платове и започнах се опитвам да шия, но резултатите не бяха много сполучливи.

Така, реших да се разровя да видя в интернет дали има 3D принтирани аксесоари и попаднах на няколко готини дизайна на папийонките. Взех и ги принтирах. Споделих ги с приятели и те много се изкефиха, още същия ден получих 4 поръчки. 

Така днес съм основател на papionki.bg